2010. május 17., hétfő

Tudja-e hogy...

... a szem ragyogása nagymértékben függ a szervezetbe jutó fluoridok mennyiségétől? A fokhagyma, a répa, a spenót és a káposzta nagyobb arányban tartalmazza ezt a szervezet számára hasznos ásványi sót, mint a többi növények.
... a citromlé egy késhegynyi konyhasóval keverve és addig verve, amíg tejszerűvé válik, enyhe hashajtó, tehát elősegíti a székrekedés megszüntetését, egyúttal azoknak a zavaroknak a kezelését is, melyeket a székrekedés okoz az arcbőr rovására?
... a csalángyökér főzet zsírtalanítja és újjáéleszti a hajat?
... a citromlével kevert friss tej kitűnő arcbőr lemosó?
... a pásztortáska - ez a kertekben és mezőn gyakran található gyomnövény - sok A-provitamint (karotént) tartalmaz, sőt e tekintetben túltesz a sárgarépán?
... a sáfrány, vízben kiáztatva, a haj színtelenítésére szolgáló tinktúraként használható? A gesztenyebarna haj sáfránnyal mosva szőke, fényes árnyalatot kap, ami azonban nem tartós.
... a citromlé édestejjel keverve óvja az arcbőrt a nap égető hatásától?
... a Panama-fa (10 g) esővízben (0,5 liter) főzve megszünteti a korpásodást, ha 3 hónapon át hetenként kétszer fejet mosunk vele?
... az almakúra jó hatással van az arcbőrre?
... bársonyossá teszi a bőrt a hársfavirág-fürdő?
... a fokhagyma serkenti a vérkeringést?
... a kapros vizes borogatás megszünteti a túlzott napozás okozta pirosságot és viszketegséget az arcon?

_____________________________
Forrás:
A zöldség, a gyümölcs...és a szépség
Kaleidoszkóp, Bukarest, 1968

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése